Seriematch

Skivarps GIF – Liga 06 IF 2-6

Av Johan Ohlsson

Onsdagen den 8 augusti gick Chakkrit "Bobo" Andersson tragiskt bort. På söndagen spelade Skivarps GIF sin första match sedan den tragiska händelsen. Skivarp föll mot Liga 06 med 2-6 (1-4) men den här gången hamnade fotbollen i andrahand. Den här gången var det "Bobo" som hamnade i centrum.

Skivarps GIF hedrade spelaren med tröjnummer 14 något alldeles extra inför hela 180 åskådare på Möllevallen.

Niklas Nimåker, styrelsemedlem och tillka lagkamrat med "Bobo", höll ett känsloladdat och ett fint tal inför matchen.

Innan matchen hade man hissat "Bobos" matchtröja högst upp i flaggstångan, idrottsvaktmästaren Lasse Ekblad hade kritat nummer 14 på mittcirkeln.

Under uppvärmningen värmde samtliga spelare upp med tröjnummer 14 och på ryggen stod det "Bobo".

Inför matchen vandrade båda lagen ut samtidigt och det blev också en tyst minut för den så otroligt populäre och omtyckte Chakkrit "Bobo" Andersson.

Många av hans släktningar (med pappa Michael och mamma Sasipa i spetsen) och många av hans kompisar var på plats på Möllevallen för att hedra honom.

- Det var oerhört roligt med så mycket folk och vilken fin inramning det blev. Men det var tufft att spela idag, säger Skivarps spelande tränare Bogi Einarsson som dessutom svarade för båda fullträffarna.

Skivarp gjorde säkert så gott man kunde men rent spelmässigt hade SGIF inte mycket att hämta. Framför allt under den första halvleken hade Liga 06 ett kraftigt spelövertag. Gästerna vann de flesta närkamper och tryckte tillbaka Skivarp som mest fick inrikta sig på försvar.

- Vi skulle spela lågt och täppa igen centralt. Tyvärr gjorde de ett par riktiga drömmål där det inte fanns så mycket att göra åt, suckar Bogi Einarsson.

Liga 06 avgjorde mer eller mindre tillställningen under en kvart av den första halvleken då man gjorde fyra fullträffar (från minut 26 till minut 41).

0-1 genom Adam Svensson var en ursnygg frispark, 0-2 genom Simon Persson var på ett mäktigt långskott liksom Joachim Bings 0-4-mål.

Däremot vållade 0-3 en hel del diskutioner. För visst skulle Pontus Hansson haft straff när han fälldes innanför straffområdet. I stället tjongade Liga 06 bort bollen från det egna straffområdet och bollen letade sig fram till Mattias "Skinkan" Andersson som inte gjorde något misstag.

- Visst skulle vi haft straff. Den var ju solklar, påpekar Bogi Einarsson.

Men precis innan halvtidsvilan kunde Skivarp reducera till publikens stora glädje. Pontus Hansson spelade fram Bogi Einarsson som sköt bollen i mål.

Efter pausen började Skivarp oerhört starkt. Man flyttade fram positionerna, man började att vinna fler närkamper, man började att skapa chanser samtidigt som Liga 06 nog trodde att matchen var vunnen.

Först slet sig pigge Pontus Hansson igenom och kom fri med målvakten som dock räddade.

Därefter hade Kevin Lindström en tjusig frispark som målvakten räddade.

Skivarp fortsatte att trycka på mot ett förvånat Liga 06 och efter 59 minuter kom även 2-4.

Kristjan Lund dribblade av två spelare, slog tunnel på nästa innan han blev fälld innanför straffområdet. Och den givna straffen slog Bogi Einarsson säkert i mål.

- Vädigt tjusigt gjort av Kristjan.

- Och när vi gjorde 2-4 så var de skakade, konstaterar Bogi Einarsson.

Och ytterligare tre minuter senare sköt Erdem Lalos ett skott utanför och en minut senare luktade det straff då Tim Helmesjö drogs omkull.

- Han drar mig lite grann. Man kan nog säga att det var 30-70, erkänner Tim Helmesjö.

Därefter var det precis som att Liga 06 insåg allvaret och nu började gästerna att dominera händelserna igen.

I den 74:e minuten slog Adam Svensson in 5-2 och i den 83:e minuten slog Mattias Andersson in 6-2.

I Skivarp var forwarden Pontus Hansson mycket duktig. Han var svårfångad, rörlig och stark i närkamperna.

Kristjan Lund slet föredömligt på mittfältet och bara hans solonummer som slutade med en straff var bara den värt entrépengen. Vidare var mittbacken Rickard Eklund den bästa i backlinjen.

Målvakten Filip Klang Persson släppte visserligen in sex mål, men svarade å andra sidan för ett par svettiga räddningar. Dessutom svarade Jamie Nilsson för ett piggt inhopp.

- Jag ser positivt på framtiden. Till nästa match får vi fyra ordinarie spelare tillbaka. Men vi får nog sikta på en återkvalplats, avrundar Bogi Einarsson.

Till sist, lite om publiksiffran. 180 personer var Skivarps delad sjunde bästa (tillsammans med fyra andra) under 2000-talet. Och tar man bort kommunderbyn, seriefinaler och kvalmatcher så var det den allra bästa publiksiffran under 2000-talet tillsammans med mötet mot Genarps IF 2001.

Många vill så klart hedra Chakkrit "Bobo" Andersson den här eftermiddagen.

Bara en fällning hindrade Kristjan Lund från ett drömmål

När man tänker på Kristjan Lunds fotbollskunskaper så tänker man först och främst på en hårt jobbande mittfältare som försöker att göra livet surt för sina motståndare.

Kanske dags att tänka om efter att ha sett honom göra kanske säsongens uppvisning på Möllevallen. Kristjan var bara en fällning ifrån att göra årets soloprestation i Skivarps GIF-tröjan.

Det var i den 59:e minuten som det nästan overkliga hände. Kristjan drog först två spelare, gjorde därefter en tunnel innan han blev fälld innanför straffområdet.

- Jag har aldrig gjort något liknande. Inte så högt upp i banan, säger Kristjan Lund på en minst sagt inproviserad presskonferens i omklädningsrummet.

Så här säger han om matchens och kanske säsongens prestation i SGIF-tröjan.

- Jag tar emot bollen efter att ha först fått en dålig passning. Sen studsar bollen fram till mig, framför deras innermittfältare. Sen ser jag att de står för långt ifrån varandra och sen slappnar de av för de förväntar inte att jag ska göra en sådan anstormning. Jag driver den emellan och sen kommer jag på utsidan och där gör jag två gubbar bara genom att peta fram. Sen kommer jag utanför mittbacken och han måste ju sträcka sig eftersom jag har ett skottläge och där ( Kristjan visslar) åker han på en tunnel istället. Sen blir jag så j-kla nersparkad och blir berövad på säsongens mål.

Vad hade hänt om du inte hade blvit nersparkad?

- Jag kan nästan garantera att jag hade gjort mål, utbrister Kristjan Lund.

Nu gav Kristjan Lunds uppvisning ändå resultat. Bogi Einarsson slog in straffen som innebar 2-4.

Kristjan Lund var annars rejält upprörd med tanke på vad som hände i den 33:e minuten:

- Minut 33 förändrade matchbilden. Straffen var ju solklar (Pontus Hansson blev fälld), säger en förbannad Kristjan Lund.

Skivarp föll i höstpremiären med 2-6.

- Resultatet speglade inte riktigt matchbilden. De förtjänade en uddamålseger. De är ett bättre lag än vi men matchen kunde ha varit betydligt jämnare, menar Kristjan Lund.

Vad tror du annars om höstsäsongen?

- Vi klarar en kvalplats, avrundar Kristjan Lund och därmed är presskonferensen över.

Pontus Hansson bäst i Skivarp

Det fanns en hel del glädjeämnen i Skivarps GIF trots att det blev 2-6 i baken mot Liga 06. Ett av glädjeämnen var definitivt forwarden Pontus Hansson.

- Jag är väldigt nöjd med min insats. Det kändes bra idag, säger Pontus Hansson i omklädningsrummet.

Det hände alltid något så fort Pontus fick bollen. Han vårdade bollen fint, var duktig i bollmottagningarna och var stark i närkamperna.

Pontus var också inblandad i en straffsituation i den första halvleken vid ställningen 0-2.

- Straffen var ju solklar. Han spelade bara på mitt ben. Hela världen måste ju att hört smällen, dundrar en förbannad Pontus Hansson.

I stället kunde Liga 06 kontra in 3-0 tio sekunder senare. Ibland är det små marignaler i fotbollens värld.

Pontus Hansson hade också ett bra läge i början av den andra halvleken då han efter diverse flipperspel kom fri med målvakten som dock räddade.

- Det blev en svår situation för mig, ursäktar sig Pontus Hansson.

Pontus Hansson visade att han vill vara med och slåss om en ordinarie plats även i fortsättningen.

- Jag hoppas att jag får fler chanser under resten av säsongen, avrundar Pontus Hansson.

Skivarp - Liga 06 2-6 (1-4). Målen: 0-1 (26) Adam Svensson, 0-2 (31) Simon Persson?, 0-3 (33) Mattias "Skinkan" Andersson, 0-4 (41) Joachim Bing, 1-4 (45) Bogi Einarsson, 2-4 (59) Bogi Einarsson (straff), 2-5 (74) Adam Svensson, 2-6 (83) Mattias Andersson.

Så här spelade Skivarp: Filip Klang Persson - Dennis Livgren, (ut 81), Rickard Eklund, Henrik Pålsson, Anton Nilsson (ut 46) - Muhammed Enes Yerlikaya (ut 74), Bogi Einarsson, Kristjan Lund (ut 78), Kevin Lindström (ut 34, in 46) - Pontus Hansson, Erdem Lalos. Avbytare: Tim Helmesjö (in 34), Jamie Nilsson (in 74), Albin Stark (in 78), Oskar Johansson (in 81), Reino Hoffström (in 83).

Domare: Marcus Olsson, Sjöbo.

Publik: Cirka 180 (delad sjunde bästa publiksiffra på 2000-talet tillsammans med fyra andra och delad bästa över huvud taget på 2000-talet tillsammans med Genarps IF 2001 om man bortser från kommunderbyn, seriefinaler och kvalmatcher. Det var många som ville hedra Chakkrit "Bobo" Andersson).

Hörnor: Skivarp: 0, Liga 06: 11.

Varningar: Skivarp: Inga, Liga 06: Joakim Rönnholm Håkansson.

Avslut på mål: Skivarp: 6, Liga 06: 13.

Avslut utanför: Skivarp: 3, Liga 06: 13.

Frisparkar: Skivarp: 19, Liga 06: 8.

Offside: Skivarp: 2, Liga 06: 3.

Detta var bra: Inramningen när Chakkrit "Bobo" Andersson skulle hyllas var enorm, liksom publiksiffran (180 personer fanns på plats). Pontus Hansson visade att han på allvar vill vara med och fightas om en ordinarie plats som forwards. Kristjan Lunds solonummer som gav straffen till 2-4 var magnifikt. Vilken uppvisning!

Detta måste förbättras: Med tanke på omständigheterna så är det bara att konstatera att Skivarp mötte ett för dagen betydligt bättre lag.

Tre Möllor: Pontus Hansson

Två Möllor: Kristjan Lund

En Mölla: Rickard Eklund