Träningsmatch

Anderslövs BoIK – Skivarps GIF 1-2

Av Johan Ohlsson

Skivarp inledde alltså 2018 med en vinst. I årets första träningsmatch blev det seger med 2-1 (0-1) mot div 5-kollegan Anderslöv.

Segern var hur rättvis som helst. 2-1 var dessutom i underkant. Skivarp borde ha vunnit med betydligt större siffror.

- Vi svarade för en jättebra laginsats. Vi gick runt på samtliga spelare (16 till antalet) och vi ställde också upp med åtta nya spelare, säger en nöjd Mikael Carle, den nye tränaren i Skivarps GIF.

Skivarp började oerhört starkt och ägde de inledande 20 minuterna totalt. Tyvärr präglades resten av halvleken av tufft spel, emellanåt fult spel. Framför allt då från Anderslövs sida.

Skivarp borde redan i halvtid haft ledningen. I stället tog hemmalaget ledningen efter 35 minuters spel. Under den första halvleken räddade dessutom SGIF-målvakten Christian Rönnberg en straff.

Efter pausen dominerade Skivarp ännu kraftigare. Ju längre halvleken pågick, desto mer överlägsnare blev gästerna. I andra halvlek fortsatte dessutom det tuffa (eller det fula om man så vill) spelet. Anderslöv fick två utvisningar medan Emil Carle åkte ut efter två varningar för Skivarps.

- Vi spelade med en diamant och det fungerade fantastiskt bra.

- Och jag måste säga att i andra halvlek var det spel mot ett mål, kommenterar Mikael Carle.

Och målen måste förstås komma. I den 70:e minuten kom den så rättvisa kvitteringen. Ett bra anfall avslutades med att Robin Sippola spelade fram Pontus Hansson som behärskat sköt bollen i mål.

Och i den 83:e minuten kom även segermålet. Robin Sippola sköt ett härligt skott som målvakten inte hade en chans på.

Skivarp skapade som sagt mängder med chanser matchen igenom. Pontus Hansson gjorde dessutom ytterligare ett mål, men fullträffen blev felaktigt underkänt på grund av offside.

Individuellt var det många som var duktiga i Skivarps GIF. Segern lovade också en hel del inför fortsättningen.

Redan på onsdag är Skivarps GIF i farten. Då handlar det om premiär på Skivarps nya och jättefina konstgräsplan. Kl 19 är det avspark och för motståndet svarar den blivande seriekollegan Gärsnäs AIS.

Publik: ca 30st

Utvisningar: Anderslöv fick två, Skivarp: Emil Carle (två varningar).

Detta var bra: Segern förstås. Alltid skönt att få inleda säsongen med en vinst. Segern var helt i sin ordning. Med tanke på spelövertaget och målchanserna borde segern ha blivit betydligt större. Skivarp rullade boll fint i de olika lagdelarna och satte hela tiden forwards i rörelse.

Detta måste förbättras: Med tanke på att Skivarp ställde upp med åtta nyförvärv så har man så klart lite svårt med hur nytillskotten löper med och utan boll. Men det kommer. Var så säkra.