Seriematch

Skivarps GIF – Hammenhögs IF 2-1

Av Johan Ohlsson

Fem spelare lämnade återbud i sista stund, lagkaptenen Robin Sippola hade lämnat för Sjöbo IF och inte en seger sedan den 19 maj.

Det var knappast någonting som talade för Skivarps GIF inför mötet mot Hammenhögs IF.

Men SGIF reste sig, om man ska tala boxningsspråk på nio, och vann med 2-1 (1-0). Det var nästan en bragdbetonad insats.

- Ja, det kan man säga. Alla jobbade 100 procent för laget, jublar Bogi Einarsson den spelande tränaren i Skivarp.

Äntligen fick Skivarps GIF göra vågen för klacken.

Äntligen blev det en trepoängare.

Äntligen fick Bogi Einarsson vara med om att ta en seger som tränare för sin moderklubb.

Äntligen fick Skivarps GIF lite arbetsro.

Men det var rejält oroligt inför matchen. Fem spelare lämnde återbud på grund av sjukdom och läget var minst sagt tufft.

Men då kallades Markus Emilsson och Tim Helmesjö in. Markus som mittback och Tim som högerback. Och det blev hur bra som helst.

- Helt suveränt att båda ställde upp. Och båda var mycket duktiga, berömmer Bogi Einarsson.

Skivarp började bra. Muhammed Enes Yerlikaya hade ett bra skott som målvakten räddade efter fyra minuter.

1-0 kom i stället efter elva minuter. Erdem Lalos slog en fin djupledsboll till Pontus Hansson som ryckte sig loss och kom fri med målvakten. Och Pontus var hur kall som helst i avslutet. Skottet gick mellan benen på målvakten.

Sju minuter senare borde det ha blivit 2-0. Pontus Hansson frispelade Kristjan Lund. Men i stället för att gå på avslut valde Kristjan att passa Simon Strid, men då bröt en motståndare bollen.

- Simon skrek, men Kristjan skulle ha avslutat själv, påpekar Bogi Einarsson.

Skivarp, som släppt in tolv mål under de senaste två matcherna, låg nu rätt i sina postioner. Framför allt då under den första halvleken då Hammenhög inte hade ett enda avslut.

Tempot var otroligt lågt för att vara div 5. Men det passade Skivarp bra.

- Att tempot var lågt berodde på att Hammenhög var rädda för att bli av med bollen, kommenterar Bogi Einarsson.

Hammenhög fick mer att säga till om efter pausen då tempot var om möjligt ännu lägre. Gästerna kom bra fram på kanterna och SGIF-målvakten Filip Klang Persson tvingades att göra tre högkvalificerade räddningar.

Dock tvingades Filip att kapitulera i den 66:e minuten då Anton Persson kunde utjämna till 1-1.

- Vi blev trötta i andra halvlek och tappade bollen, förklarar Bogi Einarsson.

Men Skivarp kom igen och under slutkvarten tog laget över igen. Undrar var man fick sina krafter ifrån. Hur som helst så måste man imponeras av Skivarps enorma arbets och kämpainsatser.

Vid 1-1 gick Skivarp miste om ett jätteläge då Pontus Hansson felaktigt blev avvinkad för offside då han från mittplan kom fri med målvakten. Pontus fick nämligen bollen på egen planhalva...!

Men i den 80:e minuten kom segermålet. Bogi Einarsson fick fram bollen till Simon Strid som visade en otrolig vilja då han kom fri med målvakten, rundade denne och slog bollen i mål till hemmapublikens stora jubel.

- Vi fick en ny energi under slutkvarten, konstaterar Bogi Einarsson.

I Skivarp gjorde målvakten Filip Klang Persson en suverän insats liksom Markus Emilsson och Tim Helmesjö. Även Simon Strid och Pontus Hansson måste framhållas. Simon slet föredömligt och fick också bli matchhjälte. Pontus var hela tiden ett orosmoment och vid 1-0 visade han prov på stor kyla.

Segern innebar att Skivarps GIF har fyra poäng ner till Blentarps BK som ligger på nedflyttningsplats. Och på lördag möts just Blentarp och Skivarp i en oerhört viktig match.

- Det kommer att bli en tuff batalj, avrundar en belåten Bogi Einarsson.

Skivarp - Hammenhög 2-1 (1-0). Målen: 1-0 (9) Pontus Hansson, 1-1 (66) Anton Persson, 2-1 (80) Simon Strid.

Så här spelade Skivarp: Filip Klang Persson - Tim Helmesjö, Rickard Eklund, Markus Emilsson, Anton Nilsson - Kristjan Lund, Bogi Einarsson, Erdem Lalos, Muhammed Enes Yerlikaya - Simon Strid - Pontus Hansson. Avbytare: Jamie Nilsson (in 70), Zebastian Jönsson, Christian Rönnberg.

Domare: Samir Islamovic, Trelleborg

Publik: Cirka 55.

Hörnor: Skivarp: 2, Hammenhög: 11.

Varningar: Skivarp: Bogi Einarsson, Hammenhög: Inga.

Avslut på mål: Skivarp: 3, Hammenhög: 4.

Avslut utanför: Skivarp: 1, Hammenhög: 4.

Frisparkar: Skivarp: 6, Hammenhög: 10.

Offside: Skivarp: 4, Hammenhög: 3.

Detta var bra: Segern förstås. Den var verkligen efterlängtad med tanke på att SGIF inte vunnit en match sedan den 19 maj. Vinsten var lite av en bragd med tanke på att Skivarp fick fem återbud dagen innan. Skivarp fightades storstilat och svarade för två fina mål. Bäst var ändå målvakten Filip Klang Persson.

Detta måste förbättras: Tempot var väldigt lågt matchen igenom. Men det passade Skivarp bra. Men efter pausen blev man rejält trötta och man var illa ut under halvlekens inledande 30 minuter.

Två Möllor: Filip Klang Persson

En Mölla: Markus Emilsson, Tim Helmesjö, Simon Strid, Pontus Hansson

Fredrik Olsson hjälpte till med statistiken under den andra halvleken