Träningsmatch

Skivarps GIF – Lövestads IF 1-3

Av Johan Ohlsson

Vädergudrna var knappast på bästa humör när Skivarp åkte på sin andra raka förlust när det gäller träningsmatcher.

Snön vräkte ner i 90 minuter på Svarte konstgräsplan då SGIF föll mot Lövestad med 1-3 (0-1).

- Vi kom inte upp i normal standard, summerar Skivarps tränare Mikael Carle.

Ja, det var inte mycket som stämde för Skivarp. Det var för dåligt tempo och framför allt jobbade man inte som ett lag. Det blev alldeles för mycket en och en.

- Underlaget var inte bästa. Spelarna sa att det var väldigt halt. Men det var å andra sidan samma förutsättningar för Lövestad. Nej, jag vill inte skylla på någonting. Lövestad vann rättvist.

- För vår del är det bara att jobba vidare och till slut kommer det här att bli bra, kommenterar Mikael Carle.

Skivarp började piggt. Under den första kvarten var det SGIF som styrde och ställde och då satte man hög press på Lövestad.

SGIF var också farliga på fasta situationer. Philip Hansson nickade rakt på målvakten efter ett jätteläge efter en hörna. Vidare hade lillebror och anfallskollegan under den första halvleken, Pontus Hansson, en nick i ribban. Även det efter en hörna.

Ju längre halvleken pågick ju mer gled händelserna över till Lövestads fördel. Inte för att LIF dominerade, men man var det bästa laget.

Och i den 36:e minuten kom 0-1. Skivarp missade att ställa offside och sen hade Chakkrit Andersson oturen att skjuta bollen i eget mål då han skulle försöka att avfärda situationen.

- Vi rullade boll för dåligt och vi spelade inte som ett lag. Sen gjorde vi individuella misstag som gjorde det mycket negativt för oss, menar Mikael Carle.

Efter pausen hade Skivarp ett par hyfsade perioder. Framför allt blev det farligt då Robin Sippola kom rättvänd. Motståndarna tvingades allt som oftast att använda ochysta medel för att stoppa honom.

I den 64:e minuten kom 1-1. Nytillskottet Moayad Znbarakji (som stundtals var riktigt pigg) utnyttjade ett försvarsmisstag och kom fri med målvakten. Och där gjorde han inget misstag.

- Väldigt kul för Moayad att få göra mål i sin första match, utbrister Mikael Carle.

Fyra minuter senare var han hyfsat nära att även bli tvåmålsskytt. Andreas Sippola spelade fram, Moayad drog en spelare, men skottet gick utanför.

Just vid den här tidpunkten såg SGIF ut att ha grepp om matchen. Men i stället bjöd man på 1-2. SGIF-målvakten Christian Rönnberg tvingades att göra två kanonräddningar, men var chanslös på det tredje.

Då hade det spelats 69 minuter. Och tio minuter senare kom även 1-3.

I Skivarp var nytillskottet Kevin Mathisson stabil som mittback. Kevin var en riktig tuffing och han var väldigt stark i närkamperna.

Vidare svarade Andreas Sippola för ett piggt inhopp och han visade prov på fin spelintelligens.

Robin Sippola var den som svarade för det mesta konstruktiva. Både han och Bogi Einarsson jobbade stortstilat.

Det var också väldigt kul att Anton Nilsson äntligen gjorde comeback efter att ha varit borta i åtta månder på grund av skada. Anton blir helt klart en tillgång.

Redan på söndag är Skivarps GIF i farten igen. Då handlar det om DM mot Bunkeflo FF på bortaplan.

Skivarp - Lövestad 1-3 (0-1). Målen: 0-1 (36), 1-1 (64) Moayad Znbarakji, 1-2 (69), 1-3 (79).

Så här spelade Skivarp: Christian Rönnberg - Chakkrit Andersson (ut 46), Dennis Livgren, Kevin Mathisson, Anton Nilsson (ut 46, in 71) - Kevin Lindström (ut 46), Bogi Einarsson, Robin Sippola, Emil Carle (ut 46) - Philip Hansson (ut 46), Pontus Hansson (ut 66). Avbytare: Jonathan Johansson (in 46, ut 71), Kristjan Lund (in 46), Andreas Sippola (in 46), Albin Stark (in 46), Moayad Znbarakji (in 46), Alex Nawroz (in 66).

Domare: Sadik Avdic, Ystad.

Publik: Cirka 15.

Hörnor: Skivarp: 5, Lövestad: 5.

Varningar: Skivarp: Robin Sippola, Alex Nawroz, Lövestad fick en.

Avslut på mål: Skivarp: 7, Lövestad: 9.

Avslut utanför: Skivarp: 4, Lövestad: 6.

Frisparkar: Skivarp: 12, Lövestad: 8.

Offside: Skivarp: 3, Gärsnäs: 0.

Detta var bra: Inte speciellt mycket. Den första kvarten var bra. Då var det SGIF som styrde. Nytillskottet Kevin Mathisson var stabil som mittback. Kul också att Moayad Znbarakji fick göra mål i sin första match i SGIF-tröjan.

Detta måste förbättras: En hel del. Spelarna jobbade för mycket en och en. Spelet blev alldeles för individuellt. Det var för dålig rörelse från för många fötter. Man bjöd på två av målen. Dessutom var knappast vädergudarna på bästa humör. Snön vräkte ner i 90 minuter.