Seriematch

Skivarps GIF – Sankt Olofs IF 1-2

Av Johan Ohlsson

I onsdags fick Mikael Carle gå som SGIF-tränare. In i hans ställe klev i stället Jerry Hansson.

Men någon Jerry-effekt blev det inte. Skivarp förlorade nämligen den så viktiga matchen mot Sankt Olof med 1-2 (0-1).

- Det märktes att spelarna saknade självförtroende. Men det här ska vi vända på, säger Jerry Hansson.

Jerry Hansson har varit med i hetluften förr i Skivarps GIF. Han var lagledare 2013 och hjälptränare 2014 och 2015 till David Ketteridge.

I onsdags, dagen efter den katastrofala insatsen mot Öja FF (2-7), fick han förfrågan om att hjälpa till i Skivarps GIF.

- Jörgen (Lundh, styrelseledamot) ringde och frågade mig om jag ville hjälpa till. Och jag lovade att stötta laget. Jag har också mer tid över för närvarande. I våras tog jobbet för mycket tid.

- Så inför den här matchen hade jag och Magnus (Nilsson, lagledaren) tagit ut laget tillsammans. Men det var jag som coachade laget, förklarar Jerry Hansson.

Någon kanonstart fick således inte den nya tränarduon. 1-2 mot Sankt Olof sved förstås och det rejält.

Mycket till fotboll bjöds det inte på den här varma eftermiddagen på Möllevallen. Ja, det var så varmt att det det blev "drickepaus" i mitten av de båda halvlekarna.

Skivarp svarade för en väldigt svag första halvlek, där i princip ingenting fungerade. Gästerna pressade tillbaka hemmalaget som mest fick inrikta sig på försvar. Skivarp kom alldeles för långt ner med sitt manskap och när man skulle slå sina uppspel så hamnade de nästan alltid till fel adress. SGIF:s uppspel var rent ut sagt bedrövliga.

- Ja, jag var inte alls nöjd med den första halvleken. Vi blev tillbakapressade och vi var hela tiden steget efter, kommenterar Jerry Hansson.

Dock hade Skivarp en jättechans att göra 1-0 efter 17 minuter. Detta på Skivarps enda målchans under den första halvleken. Andreas Sippola vann bollen, spelade på Muhammed Enes Yerlikaya där bollen studsade fram till en helt fristående Robin Sippola. Men målvakten Johan Andersson räddade friläget.

I stället tog Sankt Olof ledningen efter 25 minuter. Skivarp missade helt att Jakob Larsson stod fri på högerkanten. Det såg ut som att tre spelare gick på en motståndare.

Hur som helst så slog Jakob Larsson ett inlägg där Rickard Eklund olyckligt styrde bollen i mål. Det märkliga var att om Rickard släppt bollen så hade målet blivit underkänt för offside eftersom spelaren bakom Eklund befann sig i offsideposition då bollen slogs. Men vi skall definitivt inte lasta Rickard för målet.

I början av den andra halvleken hade Skivarp sin bästa period på hela matchen. Då var det SGIF som pressade på och vi noterade också ett par riktigt hyggliga anfall.

I den 50:e minuten gick bollen som ett snöre mellan ett antal SGIF-spelare. Pontus Hansson, mittback för dagen, gick upp med i ett anfall och fick bollen fram till Robin Sippola som åter igen kom fri med målvakten Johan Andersson. Men målvakten svarade för en kanonräddning.

Strax efter hade Kasper Wallström ett skott som täcktes till hörna och minuten senare sköt Andreas Sippola över efter en hörna.

- Ja, vi spelade bra i inledningen av den andra halvleken, medger Jerry Hansson.

Men i den 59:e minuten kom i stället 0-2 upp på anslagstavlan. SGIF-målvakten Christian Rönnberg tvekade något och Jakob Larsson hann före och slog bollen i tomt mål.

Skivarp började med 4-5-1 men gick över till 4-4-2 efter 71 minuter. Två minuter senare kunde Skivarp reducera. Johan Andersson slog bollen rakt på Erdem Lalos. Erdem såg att målvakten var för långt ute och sköt bollen över målvakten och i mål, ribba-in.

Skivarp försökte att åstakomma en kvittering, men man såg ganska trötta ut i slutet av matchen. Och något het kvitteringschans hade egentligen inte SGIF. En nick utanför av Pontus Hansson och ett skott över av Kristjan Lund i dåligt läge var de bästa.

Totalt sett hade Skivarp trots allt varit värda oavgjort. Men spelet måste bli bättre. Det är fortfarande mycket som saknas. Glädjande var att försvarsspelet var okey.

I Skivarp var mittbackarna Rickard Eklund och Pontus Hansson stabila. Pontus var säker med bollen och såg trygg ut i det han gjorde. Pontus borde få fler chanser i den positionen. Rickard avstyrde många anfall och måste absolut framhållas.

På innermittfältet slet och jobbade Andreas Sippola något enormt. Robin Sippola var också framträdande. Bland annat svarade han för en 60 meters löpning i den första halvleken där han mer eller mindre flög fram.

Erdem Lalos vann mycket en mot en situationer, han fightades mycket och gjorde också ett snyggt mål.

Vidare måste Kristjan Lund framhållas för sitt enorma slit matchen igenom. Kristjan fick spela på tre positioner, men klarade det ändå bra.

På onsdag står Skivarps GIF inför något av en ödesmatch då SGIF möter Köpingebro IF på bortaplan. Då måste det helt enkelt bli seger. Och det ska det bli också!

Så gick snacket

- Han hade nog glömt korten hemma.

Påpekade Andreas Sippola. Ja, matchen innehöll inte en enda varning.

- Den måste jag bara få på mål.

Sa en kritisk Andreas Sippola om sitt skott vid 16-meterslinjen där bollen gick över.

- Jag höll på att göra självmål.

Chakkrit Andersson som i stället räddade en bollen på mållinjen vid ställningen 0-1.

- Vid det första så var det ett för dåligt avslut. Men vid det andra så gjorde målvakten en mycket bra räddning. Förstår inte hur kan kunde rädda.

Robin Sippola om sina frilägen.

- Om jag fått Robins lägen så hade jag gjort två mål.

Resonerade Kristjan Lund.

- Men sådana lägen hade du aldrig fått.

David Ketteridge, tränare i Skivarps GIF 2013-17, gav svar på tal.

- Ja, som trevlig omväxling.

Kristjan Lund fick starta en match. Det har han inte varit bortskämd med under den här säsongen.

- Helt obegripligt att målet inte dömdes bort för offside.

Suckade Pontus Hansson angående 0-1-målet.

- Det kändes bra. Jag fick ju spela mittback även mot Liga 06. Men jag hade bra stöd av Rickard (Eklund).

Pontus Hansson kunde vara belåten med sin insats.

Skivarp - Sankt Olof 1-2 (0-1). Målen: 0-1 (25) självmål, 0-2 (56) Jakob Larsson, 1-2 (73) Erdem Lalos.

Så här spelade Skivarp: Christian Rönnberg - Chakkrit Andersson (ut 69, in 78), Rickard Eklund, Pontus Hansson, Anton Nilsson (ut 44, in 59) - Kasper Wallström, Erdem Lalos (ut 90+2), Andreas Sippola, Robin Sippola, Kristjan Lund - Muhammed Enes Yerlikaya (ut 59). Avbytare: Oskar Johansson (in 44, ut 84), Jonathan Johansson (in 69, ut 78, in 90+2), Jamie Nilsson (in 84), Filip Klang Persson, Zebastian Jönsson.

Domare: Elvid Imsirovic, Trelleborg.

Publik: Cirka 80.

Hörnor: Skivarp: 6, Sankt Olof: 2.

Varningar: Skivarp: Inga, Sankt Olof: Inga.

Avslut på mål: Skivarp: 4, Sankt Olof: 3.

Avslut utanför: Skivarp: 6, Sankt Olof: 5.

Frisparkar: Skivarp: 7, Sankt Olof: 8.

Offside: Skivarp: 3, Sankt Olof: 3.

Detta var bra: Skivarp började andra halvlek väldigt starkt och om man gjort 1-1 där så hade nog Skivarp vunnit. Försvarsspelet var okey.

Detta måste förbättras: Passningsspelet har fortfarande mycket att önska sig. Uppspelen lika så. Man blev för mycket tillbakapressade under den första halvleken. Anfallsspelet fungerade inte. Det skapades för lite.

En Mölla: Erdem Lalos, Andreas Sippola, Robin Sippola, Rickard Eklund, Pontus Hansson, Kristjan Lund