Seriematch

Skivarps GIF – Lövestads IF 2-1

Av Johan Ohlsson

Det var kallt.

Svinkallt.

Och spelet värmde knappast heller.

Men strunt i det. Det blev ju seger. Skivarp vann nämligen hemmapremiären över Lövestad med 2-1 (1-1) och det var också helt i sin ordning.

- Skönt med en seger. Här finns en hel del att jobba med. Men till slut kan det bli hur bra som helst, säger den nygamle tränaren David Ketteridge efter årets första seger i div 6 sydöstra.

Segern var knapp. Visst. Men den här matchen borde Skivarp ha vunnit med betydligt större siffror. 17-3 i avslut säger väl en hel del om hur det såg ut.

- Vi skulle ha avgjort den här matchen betydligt tidigare, påpekar David Ketteridge nog så riktigt.

Det är svårt att säga var Skivarp står när bara två av 22 matcher är spelade. Spelmässigt var det knappast någon höjdare vi fick se. Passningsspelet under den första halvleken var mer eller mindre en katastrof.

Tempot var lågt, det togs för många felaktiga beslut och det var precis som att man inte riktigt trivdes på det annars så fina underlaget.

- Det är precis som vi har problem med att gå från konstgräs till riktigt gräs. På konstgräs får du upp tempot automatiskt medan på riktig gräs måste du själv se till att få upp tempot, förklarar David Ketteridge.

Skivarp gjorde fem mål i premiären mot Svenstorps IF och även den här gången skapade man en hel del möjligheter. Redan efter åtta minuter var Erdem Lalos fri, men målvakten räddade.

Efter 19 minuter kom 0-1. Skivarp missade ett uppspel, Lövestad ställde snabbt om och Rasmus Alexandersson kunde skjuta bollen i mål, stolpe-in.

Fyra minuter senare fick SGIF en trippelchans att utjämna efter en hörna. Erdem Lalos nickade mot mål, men målvakten Adam Olsson svarade för en fenomenal räddning. Skivarp fick både en och två chanser till men utan utdelning.

Men i den 35:e minuten kom den så rättvisa kvitteringen. Ett väldigt snyggt mål. Linus Möller Jeppsson slog en fin djupledsboll till Simon Strid. Simon dribblade bort en motståndare, vände bort ytterligare en innan han placerade bollen i mål vid den bortre burgaveln. Ett riktigt klassmål!

Men helheltsintrycket från den första halvleken var att nu kunde det bara bli bättre.

- Vårt passningsspel var rena katastrofen. Sen hade vi alldeles för långt avstånd mellan lagdelarna. Vår backlinje låg alldeles för långt ner. Men det rättade vi till efter pausen, menar David Ketteridge.

Så var det. Skivarp hade ett klart grepp om den andra halvleken även om den första chansen var Lövestads.

Sakta men säkert började Skivarp att hitta ytor bakom gästernas backlinje. Passningsspelet blev bättre, man höll i bollen bättre och man fortsatte att skapa chanser.

Pontus Hansson hade två utmärkta lägen innan segermålet kom i den 67:e minuten. Bogi Einarsson drev upp bollen, spelade Erdem Lalos, som fintade bort en spelare innan han spelade bollen tillbaka till Bogi Einarsson som fick till en underbar träff utan någon som helst chans för målvakten.

Det borde även ha blivit 3-1 då Erdem Lalos frispelade Pontus Hansson i den 82:a minuten. Men målvakten räddade.

I stället kunde det ha slutat illa. Med tio sekunder kvar nickade André Persson bollen i mål, men målet blev helt riktigt avvinkad för offside.

- Totalt sett är jag nöjd. Men vi måste spela i snabbare i fotsättningen, kommenterar David Ketteridge.

Bäst i Skivarp var vänsterbacken Linus Möller Jeppsson. Han spelade enkelt, vårdade bollen fint, löste många situationer och slog många fina passningar. Djupledsbollen till 1-1 var en fröjd att skåda.

Nästan lika bra var den ensamme forwarden Simon Strid. Hans 1-1-mål var av hög klass. Simon jobbade som bara han kan och sådana löpningar han tog.

Stort plus även till innermittfältaren Erdem Lalos som precis som så många andra i Skivarp klev fram rejält under den andra halvleken. Erdem utmanade friskt, gjorde några tekniska saker och serverade sina lagkompisar till fina lägen.

Bra var också den nye mittbacken Olof Persson. Olof såg trygg ut och svarade för flera fina brytningar.

Efteråt gjorde spelarna i Skivarps GIF vågen till klacken högst upp på vallen. Det värmde!

Så gick snacket

- Jag var så säker på att det var offside så jag gick inte ens ut.

SGIF-målvakten Christian Rönnberg om Lövestads offsidemål då tio sekunder återstod.

- Vi borde ha kunnat rulla ut dem.

Funderade Christian Rönnberg.

- Jag slog en djupledsboll till Simon (Strid). Sen gjorde han resten.

Linus Möller Jeppsson om 1-1-målet.

- Tror inte att det handlade om någon underskattning. Inte från min sida i alla fall.

Linus Möller Jeppsson igen.

- Skönt med en seger och det kändes bra för egen del. Och i backlinjen måste hela kollektivt framhållas. De skapade ju inte så mycket.

Nye mittbacken Olof Persson var stabil.

- Det var första gången jag har haft en klack. Mycket fräckt.

Olof Persson hyllade klacken som fick jubla rejält vid två tillfällen.

- Jag försökte att styra bollen runt honom.

Pontus Hansson om sitt jätteläge vid 2-1.

- Vi vann rättvist, men vi kan spela bättre. Men jag tycker ändå att vi stod för en bra genomförd match.

Matchhjälten och den spelande hjälptränaren Bogi Einarsson fick sista ordet. Precis som han fick under matchen.

Skivarp - Lövestad 2-1 (1-1). Målen: 0-1 (19) Rasmus Alexandersson, 1-1 (35) Simon Strid, 2-1 (67) Bogi Einarsson.

Så här spelade Skivarp: Christian Rönnberg - Kevin Mathisson (ut 46), Olof Persson, Jorge Jose Portillo Velazquez, Linus Möller Jeppsson - Kevin Lindström, Andreas Sippola, Bogi Einarsson, Erdem Lalos, Pontus Hansson - Simon Strid. Avbytare: Henrik Pålsson (in 46), Oskar Jeppsson (in 84), Johan Svensson (in 87).

Domare: Philip Celander, Svedala.

Publik: Cirka 40.

Hörnor: Skivarp: 4, Lövestad: 2.

Varningar: Skivarp: Inga, Lövestad: Hannes Henningsson, Emil Andersson, Hampus Henningsson.

Avslut på mål: Skivarp: 12, Lövestad: 3.

Avslut utanför: Skivarp: 5, Lövestad: 0.

Frisparkar: Skivarp: 9, Lövestad: 10.

Offside: Skivarp: 1, Lövestad: 2.

Detta var bra: Segern förstås. Och den var hur rättvis som helst. Skivarp var det spelförande laget under större delen av ställningen och vann avsluten med 17-3. Linus Möller Jeppsson och Simon Strid var bäst i SGIF. Och så fick vi också se två tjusiga mål.

Detta måste förbättras: Spelmässigt var det här ingen höjdare. Passningsspelet under den första halvleken var rena katastrofen. Tempot var lågt och spelet för stillastående. Sen borde man ha punkterat matchen betydligt tidigare. Nu blev det onödigt spännande.

Två Möllor: Linus Möller Jeppsson, Simon Strid

En Mölla: Erdem Lalos, Olof Persson